Söker du efter information om Valet 2006?
Sök här:

tisdag, mars 14, 2006

Leif Pagrotsky

"Alliansen vill ha färre gratis tv-kanaler. Att titta på tv ska kosta pengar. Genom att vara emot digitaliseringen av tv är också alliansen samtidigt emot de fyra nya fria kanaler som regeringen vill ge tv-tittarna."

Kulturminister Pagrotsky "ger en känga" till Aliansens kulturprogram, som han själv har hittat på. Roligt men skrämmande kåseri i SvD. Högerspöket är dött, länge leve högerspöket.

Innebörden av orden Gratis och Fri har ändrats under tiden med Socialdemokraterna vid makten. Pagrotsky anser att det finns gratis tv-kanaler i Sverige.

Gratis tv är en myt. Alla som äger en tv med kanalmottagare måste enligt svensk lag sponsra statens programverksamhet med 164 kronor i månaden.

Gratis digital-tv är en myt och en fet inkomstkälla för staten. Alla som har blivit påtvingade "det digitala undret" kallat digital-tv måste köpa minst en digitalbox till sin villa. Det vinstdrivande företaget Boxer som är frontfigur för Teracom, det 100% statligt ägda teleföretaget, har fina och billiga lösningar för alla hushåll. Dessutom försöker Boxer göra sken av att de "godkänner" sändare för digital-tv.

Fri tv är en myt. Det handlar om middagar i maktens korridorer, gamla kända kapitalister som får en bit av kakan och bra marknadsföring. MUF har slutligen en bra kommentar, i Pagrotskys anda.

Summan är:

Regeringen tycker inte att alla ska få bestämma vad de vill se, genom att konkurrensutsätta tv-utbudet.

Det är bättre att Partiet får bestämma vad folket bör se. Det kallas bildning.

2 Comments:

At 7:43 em, Blogger Sigfus said...

Helskönt Kalle.

Vettigt skrivet, synd bara att man sjalv inte kan paverka valet :(

 
At 9:36 em, Blogger Kalle - Dagens (s)itat said...

Man får väl hoppas att man kan...

Till viss del i varje fall!

 

Skicka en kommentar

<< Home


Powered by Blogger


Bloggtoppen.se

BlogRankers.com