Söker du efter information om Valet 2006?
Sök här:

fredag, mars 17, 2006

Bo Bylund

"Vi bedömer att förekomsten av dubbletter inte påverkar våra möjligheter att göra prognoser för arbetsmarknadens utveckling."

Bylund - generaldirektören för AMS - kommenterar i pressmedelande den läcka av interna uppgifter som visar att AMS kraftigt överdriver statistiken över nya jobb i Sverige.

Det handlar enligt AMS om ett enkelt datafel: Då arbetsgivarna kan registrera lediga tjänster själva på nätet kan samma tjänst läggas ut flera gånger. Detta för att "pusha" annonsen på Platsbanken.

Men annan information visar på att detta är ett fel som har ökat under tiden, enligt Konjukturinstitutet.

Man behövet inte vara inbiten konspirationsteoretiker för att börja lägga samman ett och annat.
Samtidigt som Sverige är på väg in i en högkonjuktur lyser jobben med sin frånvaro. Detta har alla, socialdemokrater så väl som allianspartister, hållt hårt mot sittande regering. Nu visar det sig dessutom att AMS, ett ifrågasatt institut för arbetslöshet som kostar skattebetalarna 70 miljarder om året, dessutom förlitar sin konjukturstatistik på klickningar på en webplats.

Antingen är AMS en lekstuga för totalt inkompetenta personer som egentligen borde vara kunder till sin egen verksamhet, eller så är det något mycket konstigt bakom dessa siffror.

Var och en får bilda sig en egen uppfattning.


Powered by Blogger


Bloggtoppen.se

BlogRankers.com