Söker du efter information om Valet 2006?
Sök här:

fredag, mars 24, 2006

Mona Sahlin

"Man kan vara mer aktiv med skattesystemet och omfördela från de så kallade övervinsterna till att sänka kostnaderna för kunden."

Samhällsbyggnadsminister Sahlin i DN igår.

Så spinner hjulet vidare. Socialdemokraterna med regeringen i spetsen vill så gärna, så gärna framstå som "företagarvänliga" och "främja arbete".

I valkampanjen skrivs det: "Vi socialdemokrater vill förbättra företagens förutsättningar ännu mer."

I manifesten kan vi läsa att "Insikten om sambandet mellan ekonomisk utveckling och välfärd ska styra politiken".

Men vi verkligheten kokar det ner till att regeringen absolut inte vill släppa loss de lite kufiska företagen på marknaden. Marknadsekonomi är bra, så länge företagarna inte tjänar för mycket.
Lex Uggla var ett exempel på detta. Staten vill bestämma hur mycket pengar ett företag borde ha i kassan. Har företaget mer måste det vara något skumt.

"Rätten" till heltid kommer som ett brev på Posten, i sista minuten.

Och nu Sahlin. Det ska införas specialskatt på företag som gör för mycket vinst, de "så kallade övervinsterna". Just nu slår det bara på ett gäng halvstatliga företag, men vad händer nästa gång? När Ericsson gör nästa miljardvinst, kommer då pappa Staten och klämmer på penningapungen?

Nej, bort med tassarna från våra företag i Sverige. Sälj ut de statliga företagen. Avreglera marknaden. Släpp in konkurrensen. Om ni verkligen menar att hjälpa konsumenterna.

1 Comments:

At 5:38 em, Anonymous Anonym said...

tänkte du "hmm.. det behövs nog EN TILL högerblogg som är besatta av socialdemokratiska politiker på nätet" ?

/nyfiken

 

Skicka en kommentar

<< Home


Powered by Blogger


Bloggtoppen.se

BlogRankers.com