Söker du efter information om Valet 2006?
Sök här:

onsdag, mars 29, 2006

Nalin Pekgul

"Jag är jättebesviken. På en av de tyngsta posterna i regeringen måste det vara en kvinna. Det är synd att det inte blev Carin Jämtin..."

Ordföranden för "S-kvinnor", Pekgul, tycker inte om Persson utnämning i SvD.

Jämtin:
Med förflutet som förbundsstyrelseledamot och förbundskassör SSU, diverse styrelseledamotposter (ex. Lotteribyrån och Frihets förlag), sedan handläggare och sedemera Biståndschef, Olof Palmes Internationella Centrum. Nu Biståndsminister.

Eliasson:
Diplomataspirant till UD 1965, sedemera medlare i kriget mellan Iran och Irak, kabinettsekreterare på UD, FN-ambassadör, och svensk USA-ambassadör. Idag ordförande för FN:s generalförsamling.

Någon som tycker att Eliassons kön gick före hans kompetens?

Men läser vi inledningen till S-kvinnornas "Makthandbok" så kan vi förstå varför Pekgul hellre skulle se Jämtin på posten:

"Vi har sett vad som sker då män själva fått ta hand om makten inom t ex bank- och finansvärlden och det privata näringslivet. Män klarar inte detta själva! Män måste få fler goda förebilder bland maktbrukare. Endast så kan maktmissbruk stävjas. Kvinnor måste därför ta ansvar för minst halva makten i alla beslutande församlingar. Ett beslut som fattas av enbart män är dessutom ett icke-beslut. Sådana beslut borde ogiltigförklaras i lag. "

Det verkar som de största sexisterna sitter bland feministerna själva.

Individ med snopp = maktmissbrukare
Individ med snippa = god förebild

En skrämmande verklighetsbild.

1 Comments:

At 7:53 fm, Anonymous Johhny Freedom said...

Tycker det är en intressant ide att spinna vidare på dvs 50% män och 50% kvinnor i parlamentet. Parlamentet utser statsminster som utser regeringen. Vi har idag 280 kommuner i Sverige idag, om de blev valkretsar som valde den bästa mannen och kvinnan i kommunen till rikets parlament skulle garantera en sådan lösning. Vi skulle då få ett parlament på 560 parlamentsledamöter, 280 män och 280 kvinnor. Det är balans. Det är enkelt.

Copyright 2006 Johnny Freedom

 

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home


Powered by Blogger


Bloggtoppen.se

BlogRankers.com